Hybride-, elektrische auto’s2023-02-22T13:48:32+01:00
Scheerders-88

Ook uw hybride of elektrische auto is bij ons in goede handen

De naam van de moderne hybride auto komt uit het oude Grieks. Letterlijk betekent Hybride ‘tweeslachtig wezen’. Een hybride-auto wordt dan ook op twee manieren aangedreven. Meestal door een relatief milieu-onvriendelijke energiebron, zoals een benzine- of dieselmotor. En door een relatief milieuvriendelijke krachtbron, zoals elektriciteit.

Inmiddels is de hybrideauto niet meer weg te denken
Vooral de laatste jaren stimuleert de overheid de aanschaf van hybride auto’s met fiscale maatregelen. Juist omdat de auto’s relatief zo milieuvriendelijk zijn. Daardoor rolt de ene na de andere hybride-auto van de lopende band. En rollen ze ook steeds vaker onze werkplaats binnen.

Onze monteurs weten hoe ze uw hybrideauto moeten onderhouden
Bij Autobedrijf Scheerders hebben we het juiste gereedschap in huis en beschikken we over monteurs die speciaal getraind zijn om uw hybride auto optimaal te onderhouden. Voorzorg is daarbij het sleutelwoord. Zo halen onze monteurs allereerst de sleutel uit het contact, om te voorkomen dat tijdens de onderhoudswerkzaamheden de verbrandingsmotor start. Deze kan namelijk onverwacht aanslaan, als de klimaatregeling wil gaan koelen, of de tractiebatterij te ver leeg raakt. Ook als airco, stuur- en rembekrachtiging volledig elektrisch werken, is een speciale onderhoudsaanpak vereist.

Voor het overgrote deel is de onderhoudsaanpak hetzelfde als bij een gewone auto. In grote lijnen heeft een hybride-auto twee motoren, waarbij de elektrische en mechanische aandrijving elkaar een stukje overlappen. Het mechanische deel van de auto, en dus ook het onderhoud, is hetzelfde als bij een gewone auto. Ook al het andere aan de aandrijflijn van een hybride auto is vergelijkbaar met een benzineauto of diesel. Alleen het remsysteem is weer bijzonder. Hierbij wordt maximaal op de elektromotor afgeremd, om remenergie in stroom om te zetten. Onze monteurs hebben de opleiding, kennis en ervaring om te zorgen dat ook deze wielremmen optimaal blijven functioneren.

Onze monteurs zijn getraind om goed met ‘spanning’ om te gaan
We beschikken over alle benodigde fabrieksinformatie en hebben monteurs die getraind zijn in de techniek om met het elektrisch aandrijfsysteem te werken. U kunt uw auto dus gerust door ons laten onderhouden.

Hoe jong uw hybride auto ook is, u kunt uw eigen garage kiezen
Ook als u nog fabrieksgarantie heeft, kunt u uw hybrideauto door ons laten onderhouden. Omdat we bij Autobedrijf Scheerders in Dongen voldoen aan alle gestelde eisen en voorwaarden, is uw fabrieksgarantie gegarandeerd. U kunt het onderhoud van uw auto dus bij wijze van spreken naast de deur door ons laten uitvoeren. Wij zien u graag geruisloos onze werkplaats binnenrollen.