9
9
Erkend Duurzaam2023-03-01T11:29:41+01:00

Autobedrijf Scheerders is Erkend Duurzaam

 

Erkend Duurzaam is hét duurzaamheidskeurmerk van de mobiliteitsbranche.
De certificering wordt uitgevoerd door onafhankelijke specialisten. Erkend Duurzaam is 100 procent objectief en hanteert de internationale ISO 26000-norm voor duurzaamheid. De complexe wet- en regelgeving die hiermee gemoeid is, zijn door het IvDM omgezet in praktische en handzame standaarden voor alle Nederlandse bedrijven die actief zijn in de mobiliteitsbranche. Voor autowasbedrijven zijn nu eenmaal andere onderwerpen van belang dan voor auto reparatie- en onderhoudsbedrijven zoals wij dat zijn.

IvDM
Erkend Duurzaam is een initiatief van het Instituut voor Duurzame Mobiliteit. Het IvDM is in 2008 opgericht door vier grote brancheverengingen: BOVAG, FOCWA, RAI Vereniging en Stiba. Het instituut heeft de vorm van een stichting en heeft geen winstoogmerk. Uit het oogpunt van goed ondernemerschap helpt het IvDM bedrijven uit de mobiliteitsbranche om hun MVO-beleid op orde te krijgen.

Het nut van certificering
 • Minder CO2 emissie, lager energieverbruik
  • De eisen die IvDM stelt om in aanmerking te komen voor het Erkend Duurzaam keurmerk maken dat onze CO2-voetafdruk kleiner wordt. Dit wordt ondermeer bereikt door energie besparende maatregelen en beperken respectievelijk scheiden van afvalstromen. Ook maken we geregeld andere keuzes als het gaat om hulpstoffen die nodig zijn om uw auto te kunnen repareren.
 • Voldoen aan wet-en regelgeving
  • De wet- en regelgeving op het vlak van duurzaamheid verandert regelmatig. Het IvDM zorgt voor de praktische vertaalslag voor ons bedrijf. Omdat werken volgens de Erkend Duurzaam vereisten op alle afdelingen dagelijkse praktijk is, zijn die veranderingen snel bekend en wordt waar nodig onze werkwijze hierop aangepast.
 • Goed werkgeverschap
  • Het feit dat we als autobedrijf Scheerders hebben gekozen voor een 100% onafhankelijk duurzaamheidskeurmerk zien we als bewijs van goed werkgever- en ondernemerschap.
  • Het repareren en onderhouden van auto’s is van oorsprong niet het schoonste vak. Door te werken volgens de uitgangspunten van de certificering wordt er zo schoon als mogelijk is gewerkt. Dat vinden we heel belangrijk, want dat draagt bij aan een betere werksfeer én hogere kwaliteit.
  • In het kader van maatschappelijk verantwoord ondernemen ondersteunen we met regelmaat ook locale activiteiten en projecten. Denk bijvoorbeeld aan “de Scheerders Rotonde”.
 • Inspelen op klanten wensen
  • Bepaalde klanten, zowel particulier als bedrijfsmatig, vinden het een voorwaarde het autobedrijf waar ze hun auto aan toevertrouwen voor onderhoud of reparatie maximale aandacht heeft voor duurzaamheid.
  • Ook op commercieel vlak, we zijn tenslotte een bedrijf, spelen we hier op in en adviseren u graag als het gaat om een verantwoorde keuze voor een hybride- of elektrisch aangedreven auto.